vrijdag 21 augustus 2015

draadjesvlees heerlijk te bereiden in een Staub of Le Creuset braadpan!

Draadjesvlees
Een recept dat nooit verloren mag gaan!

Ingredienten:
1 ui
3 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
1 prei
1 winterwortel
1 kg sukadelappen
20 gr. bloem
2 el zonnebloemolie
50 gr.boter
250 gr. spekblokjes
1 blaadje laurier
60 gr. tomatenpuree
300 ml rode wijn
500 ml runderboullion

Werkwijze:
Pel en snipper de ui.
Pel de teentjes knoflook en snijd fijn.Ris en hak de rozemarijn en tijm.Halveer de prei in de lengte en snijd in halve ringen van een 0,5 centimeter. Schil de wortel en snijd in kleine stukjes.

Draadjesvlees:

Bestrooi de sukadelappen aan beide kanten met peper en zout en met bloem.Verhit de olie in de gietijzeren braadpan. Bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten in ca 3-5 minuten goudbruin.
Bak het spek circa 1 minuut mee.Voeg de groente, kruiden en het blaadje laurier toe aan het vlees. Roer als laatste de tomatenpuree erdoor. Blus af met de wijn. Schenk de boullion erop en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan. Stoof het vlees op laag vuur in ruim 3 uur gaar*.Zodra het vlees uit elkaar valt is het klaar. Breng evt. op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en gekookte groente.

*Tip: Zet de gietijzeren braadpan ca 5 uur in een oven op 120*C.Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar!

Dit recept komt uit het winterkookboek van 24 Kitchen!

Voor een goed advies over de juiste gietijzeren braadpan kom langs in onze winkel of kijk online: http://gloudemanskokenenkado.nl/pannen/braadpannen.html

Geen opmerkingen: