maandag 14 april 2014

Recept: Asperges met hollandaisesaus en garnalen.

 Het asperge seizoen is officieel geopend, het witte goud is dan ook weer volop verkrijgbaar! Met het paasweekend in aantocht vandaag een recept voor 4 personen met deze lekkere groenten. Heerlijk te bereiden in bijvoorbeeld de Resto aspergepan van Demeyere

Ingrediënten:
  • 2 kg asperges 
  • 250 gram garnalen
  • 3 eierdooiers
  • sap van een 1/2 citroen
  • 3 eetlepels water
  • 150 gram boter
  • peper en zout

Werkwijze:

Asperges: 
Schil de asperges grondig en doe ze in de aspergepan. Kook ze gaar in water met zout naar smaak. 
Laat ze uitlekken doormiddel van het haakje aan het netje, en leg ze daarna op een stoffen servet om verder uit te lekken. 

Saus:
Smelt de boter. Neem een sauspan en klop daarin de eierdooiers met de drie eetlepels water en het citroensap op een zacht vuurtje tot schuim. Roer de gesmolten boter er langzaam onder. 

Warm de asperges (indien nodig) nog een beetje op in boter en kruid met peper en zout. 

Serveer de asperges samen met de garnalen en de hollandaisesaus. Versier eventueel met verse peterselie of bieslook. 

Smakelijk!



recept uit Demeyere Magazine

Geen opmerkingen: