vrijdag 22 april 2016

Groene asperges met bonenkruid

Even een heerlijk bijzonder recept tussendoor met asperges.


Benodigheden:
12 mooie groene asperges
3 eetlepels olijfolie
30 gr. boter
1 flink snufje Fleur de sel de Guerande
2 mooie takjes vers bonenkruid
1 teentje knoflook

Werkwijze:
Was de asperges zorgvuldig met koud water.
Snij de uiteinden van de asperges en houd alleen het mooie groene gedeelte van de asperges over.
Verwijder de schillen met een dunschiller/aspergesschiller bv van Oxo Goodgrips : http://gloudemanskokenenkado.nl/oxo-21081.html
Leg de asperges in een sauteerpan met de boter,olijfolie,knoflook en de takjes bonenkruid.
Plaats een deksel op de pan en laat op klein vuur gaar worden/bakken.
Draai de asperges na 5 min. om en laat nog 5 min. doorbakken.
Dien meteen op.
Tip: serveer als voorgerechtmet rucola of met vlees of warme vis!
Smakelijk eten!
Assortiment op de website wat betreft asperges http://gloudemanskokenenkado.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=asperges

Geen opmerkingen: