vrijdag 4 september 2015

Paleo voeding en Gloudemans koken en kado!

We merken dat onze kookliefhebbers steeds bewuster om willen gaan met het eten wat ze met liefde bereiden en de ingrediënten waaruit hun gerecht bestaat. Gloudemans koken en kado staat al jaren garant voor mooie en kwalitatieve benodigdheden om lekker eten klaar te maken.Goede pannen alsmede handige kookhulpjes zijn ruim vertegenwoordigd met de uitleg en service die een speciaalzaak behoort! Ook is het team van Gloudemans koken en kado voortdurend bezig met de juiste ingrediënten om een  gezonde lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Op dit moment zijn we allerlei gerechten aan het uitproberen uit het magazine Paleo Lifestyle!
Paleo staat voor gezonde recepten, oervoeding geheel:
*suikervrij
*glutenvrij
*koemelkvrij
*lactosevrij
*vrij van granen en peulvruchten
Je kunt de lekkerste gerechtjes maken van ontbijt tot aan diner, in weinig tijd en erg gezond voor jong en oud!

In dit blog een suggestie voor diner:
       
GEBAKKEN ZALM MET ASPERGES

Ingredienten:
Voor 2 pers.
  • 1 el ghee
  • 1 el milde biologische olijfolie
  • 200 gr. groene asperges
  • peper en bij voorkeur keltisch zeezout
  • 2 moten zalmfilet
  • 2 el coconut aminos
  • 1/2 citroen in partjes

Bereiden:
*verwarm een koekenpan met de ghee op middelhoog vuur en een tweede koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
*roerbak de aspergetips ca.5 min. in de ghee en breng op smaak met peper en zout. Bak de zalmfilets aan beide kanten in de loie, het lekkerste is als de kern van de zalm nog rosé is. Besprenkel de zalm met coc0nut aminos en breng op smaak met peper.
*verdeel de aspergetips over de borden en leg er zalmfilet naast.Garneer met een partje citroen.

Geen opmerkingen: