dinsdag 9 september 2014

Recept: Biologische pompoenhutspot met kabeljauw uit de oven.




We willen er misschien nog niet helemaal aan denken, maar de herfst komt er weer aan! En dus zijn er ook alweer volop pompoenen te krijgen. Denk dan in Uden eens aan Boomkwekerij Wilsfoort, zij hebben echt een grote keuze pompoenen voor een vriendelijke prijs!

Vandaag willen we een lekker recept met pompoen met jullie delen.


Ingrediënten:

  • 1 biologische pompoen
  • olijfolie geschikt om in te bakken van Piccola Italia (verkrijgbaar in onze winkel)
  • 2 biologische winterwortels
  • 500 gram biologische aardappels
  • 2 biologische uien
  • 4 dikke stukken kabeljauw (bij voorkeur geen staartstukken)
  • Viskruiden van 'man with the pan' (verkrijgbaar in biologische winkel).
  • 350 ml water
  • 1 biologisch groentebouillonblokje.

Werkwijze hutspot:
  • Schil de uien en snijd ze in schijven
  • Schil de aardappelen en snijd deze in gelijkmatige blokjes
  • Schil de pompoen met een dunschiller en maak er kleine stukken van. 
  • Maak de winterwortel schoon met een dunschiller en maak ook hier kleine stukken van. De voorbereiding is nu klaar.
  • Zet je braadpan op het vuur en warm deze op, doe de olijfolie in de pan en bak de ui en pompoen in ca. 5 minuten. 
  • Voeg het water, de aardappelen en winterwortel toe en en laat het geheel in ca 15-20 minuten gaar koken met het deksel op de pan. 
  • Pureer het geheel en breng op smaak met wat zout en peper. 
Werkwijze kabeljauw:
  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Neem een ovenschaal en vet deze in
  • Leg de kabeljauw in de schaal en strooi er wat van de viskruiden overheen
  • Bak de kabeljauw in 15-20 minuten gaar in de oven.
  • Heb je wat meer tijd dan kun je er ook voor kiezen de kabeljauw op een temperatuur van 80 graden te garen in de oven. De baktijd is dan uiteraard langer, maar je krijgt overheerlijke vis die uit elkaar valt als fluweel... 


Smakelijk eten! 

Geen opmerkingen: