vrijdag 18 april 2014

Recept: Aardbeien Garnalensalade





Hmmmm, hebben jullie ze ook al gehaald? De lekker aardbeien van Jan? Wij wel, en ze waren weer
heerlijk! Vandaag een lekker recept (van Jan) voor een aardbeien garnalen salade voor 10 personen. Lekker voor bij de barbecue dit paasweekend!




Ingrediënten voor dressing:
  • 1 rode ui
  • 50 ml frambozenazijn
  • 1 eetl. franse mosterd
  • 1 eetl. honing
  • 200 ml olijfolie extra vergine van Soledoro 
  • zout en peper (uit een peugeot molen)
  • 500 gr trostomaten of mooie kleine snoeptomaatjes
  • 500 gram verse aardbeien
  • 500 gram gepelde grote cocktailgarnalen
Ingrediënten voor de salade:
  • 1 bos basilicum
  • 1 krop frisée sla

Werkwijze:

Snipper de ui. Meng de frambozenazijn met de franse mosterd, honing, gesnipperde rode ui, zout en peper door elkaar. Roer de olijfolie door het mengsel. Snijd de tomaten in stukjes, ontdoe de aardbeien van hun kroontje en snijd ze middendoor, snijd daarna de garnalen overdwars doormidden. Meng dit alles met de dressing. 

Snijd de basilicum en pluk de sla. Meng dit met de dressing goed door elkaar. Laat de salade daarna even intrekken in de koelkast en dien op met lekker vers brood! 

Smakelijk!

Geen opmerkingen: