donderdag 10 april 2014

Recept voor Pompoensoep

Deze prachtige pompoenvormige braadpan van Staub is geschikt om allerlei heerlijke recepten te bereiden. Een echt sierraad op het fornuis. Wij willen vandaag graag een receptje voor pompoensoep delen. 

Ingrediënten:
1 pompoen
2 wortels
2 uien
1/2 chilipeper
1/2 eetlepel kerriepoeder
2 tenen knoflook
800 ml Kippenbouillon
Crème Fraîche of kookroom
olijfolie
zout
peper
suiker

Werkwijze:

Verwijder eerst alle zaden en draden uit de pompoen en daarna de schil. Snijd de pompoen in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de ui, knoflook en wortels in stukken. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd deze fijn. Zet de pan aan en laat deze even voorverwarmen. Giet een flinke scheut olie in de pan (bijvoorbeeld de olio di sansa uit ons assortiment). Doe de ui, knoflook en wortel in de pan en fruit deze even aan, voeg de kerrie toe en laat deze 1 minuut meebakken. Voeg de pompoen toe en laat ca 2 minuten meebakken. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat dit geheel 15 tot 20 minuten op zacht vuur koken. Pureer met een
staafmixer of eventueel in een blender en breng het geheel op smaak met peper, zout en/of suiker. Serveer de soep met wat room of crème fraîche.

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen: